Ministrul Energiei – Virgil Popescu anunţă că a solicitat ca România să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance, care are ca obiectiv accelerarea implementării energiei eoliene offshore.

„Cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), care a avut loc în această dimineață, am solicitat ca țara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), inițiată la COP27, care s-a desfășurat în 2022 în Egipt. Vrem să profităm din plin de toate oportunitățile. Alianța, inițiată de Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca și Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizații internaționale și alte părți interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambițiile naționale, regionale și globale și pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe piețele noi și existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte și la costuri competitive – și este o cale rapidă și viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă și ratele actuale de implementare.

Pentru că mesajele transmise în discursuri se rezumă la o idee importantă: fiecare stat trebuie să acționeze pentru creșterea producției și a consumului de energie regenerabilă, pentru un viitor sustenabil. De asemenea, Sultan Ahmed Al Jaber – Reprezentant Special pentru Schimbările Climatice – ministrul Industriei și Tehnologiilor Avansate din Emiratele Arabe Unite, care a fost desemnat președintele #COP28, a transmis că summit-ul va fi un moment de hotar și niciun sector nu are atât de mult potențial ca energia regenerabilă, de aceea misiunea IRENA este foarte importantă. România este stat membru IRENA și facem investiții pentru a produce mai multă energie verde”, a transmis Virgil Popescu.

 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentOMV Petrom dă semnalul scumpirii. Cu cât au crescut prețurile carburanţilor
Articolul următorVechimea în muncă mai poate fi cumpărată doar până la 1 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau