Virgil Popescu: Furnizorii să ofere cel mai bun preț clientului

Virgil Popescu: Dacă ANRE nu intervine, vom modifica Legea energiei prin OUG

„Nu este normal ca într-o piață liberă clientul să alerge după furnizor și nu furnizorul să se bată pentru piața de clienți. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ANRE a hotărât ca toți clienții, cei 6 milioane de clienți din piața reglementată, să treacă automat într-o piață de serviciu universal mai scumpă după care să aștepte ca acei clienți să fie informați să își caute cel mai bun furnizor și să opteze pentru un furnizor. Ori acest lucru nu e normal,” a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la „Legile Puterii”.

„Dacă ANRE nu intervine până în data de 15, vom interveni noi, prin ordonanță de urgență, modificând Legea energiei electrice și a gazelor naturale în așa fel încât furnizorii să fie obligați să ofere cel mai bun preț pe care îl au clientului pe care l-au preluat din contractul reglementat. Să încheie acest contract într-un anumit termen, 1, 2, 3, 6 luni de zile, iar în tot acest timp, clientul să aibă posibilitatea să verifice toate ofertele de pe piață și să își aleagă cea mai bună ofertă,” a explicat ministrul.

„Nu trebuie să ținem captivi 6 milioane de clienți și să favorizăm anumiți furnizori. (…) Am luat legătura încă de la sfârșitul anului trecut cu ANPC, i-am întrebat ce pot face. (…) Așteptăm să vedem contractele, să vedem dacă există clauze abuzive, vom acționa în instanță și vom scoate din contracte toate clauzele abuzive. Românii trebuie să știe că există ANPC, care îi va apăra, ” a declarat Popescu. 

Precizările vin în contextul în care, de la 1 ianuarie s-a liberalizat piața energiei electrice, iar românii pot să își aleagă furnizorii care oferă tarife concurențiale.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVirgil Popescu: „Se dorește ca România să devină exportator de energie electrică”
Articolul următorVirgil Popescu: Nu există motive pentru scumpirea gazelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau