Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri, în Croația, cu premierul Chinei, și i-a făcut o propunere interesantă: deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România.

 

Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut vineri, 12 aprilie 2019, o întrevedere bilaterală cu premierul Chinei, Li Keqiang, în marja summit-ului Şefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1, Europa Centrală şi de Est – R. P. Chineză, din Croația.

Şefii celor două Guverne au exprimat „angajamentul de a continua de o manieră pragmatică, deschisă şi eficientă, dialogul politic, proiectele de cooperare şi contactele inter-umane, în domeniile consacrate”, se spune într-un comunicat al Executivului de la București.

Premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România.

Viorica Dăncilă a oferit informaţii despre recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat şi a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP.

Au fost discutate, de asemenea, evoluţii recente în relaţiile UE-China. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China şi implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018.

Premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang, şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care România îşi exercită primul său mandat la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, adresând felicitări pentru rezultatele obţinute până în prezent. Totodată discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat exporturile de produse agricole româneşti către R.P. Chineză, cooperarea în domeniul energetic, Iniţiativa Belt and Road.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat omologului chinez invitaţia de a efectua o vizită oficială în România. Totodată, înaltul oficial român a primit invitaţia de a efectua o vizită în R. P. Chineză.

Articolul precedentGuvernul schimbă legea ca să poată împrumuta mai mulți bani
Articolul următorTeodorovici, mesaj la Washington: FMI trebuie să rămână „plasă de siguranţă în actuala situaţie economică”.