Europa trebuie să se pregatească urgent pentru o criză economică! Este avertismentul care vine de la Fondul Monetar Internațional în urma analizei ultimelor date economice la nivelul continentului.

 

Un nou avertisment dur de la Fondul Monetar Internațional: economia Europei este pe marginea prăpastiei, la un pas de criză.

„Având în vedere riscurile ridicate, planuri de urgență ar trebui să fie gata de pus în aplicare în cazul în care aceste riscuri se vor materializa, nu numai în contextul în care domeniul de acţiune efectivă a politicii monetare s-a diminuat”, a declarat instituția.

FMI a menținut o prognoză stabilă pentru economia României, cu o creștere economică de 4% în acest an și o inflație de 4,2%.

Avertismentul prinde România pe picior greșit, cu multiple dezechilibre macroeconomice, cu o creștere bazată pe consum și cu obligații bugetare uriașe pentru 2020 și 2021, ca urmare a creșterilor de pensii și salarii moștenite de guvernarea PNL.

Guvernul Ludovic Orban este îngrijorat de cifrele dezastruoase pe care Viorica Dăncilă le-a lăsat în urmă. O gaură bugetară de 11 miliarde, fondul de rezervă gol, și nu doar atât.

“Am văzut că pe structura bugetului 36% sunt cheltuieli materiale şi servicii. S-au cumpărat maşini în draci. Fondul de rezervă al Guvernului e golit complet – fostul premier a alocat bani din fondul de rezervă în draci fără niciun fel de criteriu şi bază legală”, a spus premierul Orban.

În privinţa bugetului, oficialii au anunţat că au demarat o analiză pentru a vedea dacă vechea conducere, a falsificat datele prezentate public.

“Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre pe care le-am exprimat în ultimii doi ani de zile. Mai avem şi analiza pe falsificarea de date pe care o vom prezenta săptămâna viitoare,” a completat ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Articolul precedentSalariul mediu a fost de 3.082 de lei în septembrie
Articolul următorBERD vede o creștere economică a României de până la 4% în 2019