Zeci de poliţişti din judeţul Olt au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii, ei fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a plafona salariile personalului bugetar la nivelul anului trecut.

Cosmin Dudea, preşedinte Sindicatul EuroPol Olt, a declarat că decizia Guvernului este imorală în condiţiile în care premierul Cîţu afirmă că România a înregistrat creştere economică iar Executivul s-a angajat în cheltuieli de milioane de euro.

„Cei din sănătate şi învăţământ au reuşit să primească salarii decente şi nu avem nimic împotriva lor. Dânşii sunt încadraţi pe grila nouă de salarizare, încă din 2017, dar la poliţişti se întâmplă acelaşi lucru de 11 ani încoace: sunt lăsaţi la o parte şi acumulează restanţe continuu. Sindicatul Europol şi celelalte sindicate vor continua protestele împotriva Guvernului, până când guvernul domnului Cîţu va renunţa la această decizie de a îngheţa salariile şi va acorda poliţiştilor drepturile cuvenite prin lege, o lege pe care şi-au asumat-o. Având în vedere că în luna noiembrie 2020 domnul Cîţu apărea pe toate posturile de televiziune şi declara sus şi tare că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Să nu mai vorbim despre banii cheltuiţi pe contracte făcute cu firme de apartament. Vorbim de sute de milioane de euro cheltuiţi, iar acum vine şi ne spune că nu sunt bani. Este foarte important de menţionat şi faptul că bugetul pe anul 2021 nu a fost încă analizat şi adoptat. Nu putem spune că nu sunt bani înainte de a vedea ce buget avem pe 2021”, a afirmat Dudea.

Poliţiştii au fost întâmpinaţi de prefectul Florin Homorean, care le-a spus că a transmis solicitările acestora către Guvern.

„Am primit un răspuns de Ministerul Muncii, în ceea ce priveşte Federaţia Sanitas, care corespunde şi ceea ce ni s-a transmis pentru celelalte categori. Anume, că trebuie făcută o discuţie cu Ministerul de Finanţe cu privire la alocarea banilor, că legea prevede creşteri salariale în trepte. Aceste hotărâri sunt luate de guvern, nu le putem interpreta noi, iar legile şi ordonanţele de urgenţă emise sunt luate pe actualul cadru legislativ”, a declarat prefectul.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentDeputatul PNL Marilen Pirtea: ”Timișul pe locul doi pe țară la PIB, după București”
Articolul următorJOI, ora 18: SECRETELE pieței de energie electrică, dezvăluite la Culisele Statului Paralel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau