Aflat într=o scurtă vizită pe șantierul unde se ridică Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, fostul premier Ludovic Orban a vorbit despre oportunitatea dezvoltării zonei Brăila-Galați în urma realizării acestei investiții, colaborată și cu realizarea unor drumuri de legătură cu acest pod. 

Ludovic Orban a declarat că Podul, centrura Galațiului și drumurile expres care se vor realiza, vor pune Brăila și Galați pe harta europeană a transportului rutier. 

”Dacă noi reușim să fructificăm această oportunitate pe care o avem, să putem să convingem orice investitor, orice factor care ia decizii, acest lucru va genera o dezvoltare economică a României spectaculoasă.” a spus Orban.

Referitor la mult discutate unire a Brăilei cu Galațiul, Orban s-a arătat sceptic că aceasta va putea fi realizată, precizând că ar fi o soluție, dar care trebuie rezolvată printr-o legislație a zonelor metropolitane. 

”Atît Brăila, cât și Galațiul, sunt orașe cu personalități, cu istorii diferite. O îmbunătățire a legislației cu privire la arealul metropolitan ar putea să creeze cadrul care să permită asocierea decizională pe masterplanul de transport, pe urbanism, pe alte domenii care sunt de interes comun și pentru care trebuie luate decizii comune” a spus Ludovic Orban. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedent”Se pot face lucruri peste noapte”. Premierul Cîțu anunță noi măsuri pentru debirocratizarea statului
Articolul următorLudovic Orban: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau