Scutirea de taxe pentru 200 de lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită. Deducerea s-a aplicat începând cu 1 ianuarie 2023 şi urma să nu se mai aplice de anul viitor.

Prelungirea acestei scutiri de taxe pentru 200 de lei din salariul minim pe economie s-ar face cu şase luni, potrivit unor surse.

Deducerea s-a aplicat începând cu 1 ianuarie 2023 şi urma să nu se mai aplice de anul viitor.

În septembrie, ministrul de Finanțe a confirmat și faptul că cel mai probabil va fi eliminată scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu.

„Da, era o dispoziție tranzitorie. Acești 200 de lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 de lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, declara în 21 septembrie ministrul Marcel Boloş, la un post de televiziune.

Începând cu 1 ianuarie 2023, avem în vigoare un beneficiu fiscal de scutire de impozit și contribuții sociale obligatorii pentru o sumă de 200 de lei din salariul minim brut, care se acordă obligatoriu, în anumite condiții.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentSistemul RO e-Factura devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Boloș: „Eliminăm riscul utilizării facturilor false sau duplicate”
Articolul următorVești bune pentru români – A scăzut semnificativ inflația – Cu toate astea, alimentele continuă să se scumpească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau