Veniturile obţinute din muncă pe plan global au scăzut în primele nouă luni din acest an cu aproximativ 10,7%, sau 3.500 miliarde de dolari, comparativ cu perioada similară din 2019, se arată într-un raport publicat de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), transmite Reuters.

Cifra, care nu include sprijinul acordat de guverne pentru a compensa închiderea locurilor de muncă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), este echivalentul a 5,5% din PIB-ul global în primele trei trimestre din 2019.

„Închiderea locurilor de muncă continuă să afecteze pieţele forţei de muncă din întreaga lume, ducând la o pierdere a orelor de muncă mai ridicată decât s-a estimat anterior”, se arată în al şaselea raport al OIM privind efectele pandemiei asupra pieţei muncii.

Angajaţii din ţările emergente şi cele în curs de dezvoltare, în special cei care lucrează fără forme legale, au fost afectaţi într-o mai mare măsură decât în precedentele crize, iar scăderea numărului numărului de angajaţi a fost în general mai extinsă în cazul femeilor decât al bărbaţilor, apreciază organizaţia cu sediul la Geneva.

„Aşadar trebuie să ne dublăm eforturile pentru a învinge virusul, trebuie să acţionăm urgent şi la un nivel ridicat pentru a depăşi impactul său economic, social şi asupra forţei de muncă. Eforturile trebuie să includă sprijin susţinut pentru locurile de muncă, afaceri şi venituri”, a afirmat directorul general al OIM, Guy Ryder.

Numai în trimestrul doi din 2020, datele revizuite arată că timpul de muncă pierdut pe plan este echivalentul a 495 milioane locuri de muncă cu normă întreagă (17,3%), faţă de prognoza precedentă de 400 milioane de locuri de muncă (14%).

În trimestrul trei din 2020, timpul de muncă pierdut pe plan global a fost echivalentul a 345 milioane locuri de muncă cu normă întreagă (12,1%).

„Mai mult, proiecţiile revizuite pentru trimestrul patru sugerează perspective mai sumbre decât am estimat anterior”, se arată în raport.

În ultimele trei luni ale acestui an se estimează că timpul de muncă pierdut pe plan global va fi de 8,6%, echivalentul a 245 milioane locuri de muncă cu normă întreagă, comparativ cu perioada similară din 2019, susţine Organizaţia Internaţională a Muncii.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCurtea Constituțională hotărăște azi dacă alocațiile vor fi dublate sau majorate în etape
Articolul următorVIDEO Premieră la Craiova, Ford lansează modelul Puma ST, cel mai rapid automobil de serie produs vreodată în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau