Pensiile militarilor nu vor avea de suferit și nu este niciun pericol să fie tăiate, pentru că nu sunt pensii speciale, a afirmat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în exclusivitate la „Legile Puterii” de la Realitatea Plus. Dîncu a afirmat că în prezent se lucrează la un set amplu de reglementări care urmează să repună sistemul pe o bază modernă și să elimine o serie de inechități.

„Oamenii cred că sunt salarii mari, că sunt pensii speciale, acest lucru u este real. Este vorba de pensii ocupaționale, prin care statul plătește recunoștința față de privațiunile și condiționările pe care militarul le-a suferit de-l lungul carierei, iar statul trebuie să contribuie, gândiți-vă că un militar nu este niciodată stabil, se mută mereu cu familia, că nu poate avea o afacere. 

Pensiile militare nu sunt în niciun fel de pericol. Noi vom discuta și la Bruxelles, dacă estre cazul, eu nu pot accepta situația, iar ministrul Muncii într-un fel a moștenit o situație ingrată, în care un fost ministru a încercat să garanteze pentru niște împrumuturi din PNRR cu promisiunea că se vor reduce toate pensiile speciale, incluzând aici si pensiile miliare, care nu sunt speciale,” a explicat Vasile Dîncu, în exclusivitate la Legile Puterii de la Realitatea Plus. 

Vasile Dîncu: Lucrăm la eliminarea inechităților între PENSIILE militarilor

Vasile Dâncu: „Viktor Orban încearcă să fie un agent al Rusiei, îmbătrânește urât. E un caz patologic al Europei și ar trebui să-l tratăm în acest fel”

Articolul precedentRecensământ 2022. Peste 18 milioane de români înregistrați oficial – LISTA județelor fruntașe și codașe
Articolul următorRăzboiul din Ucraina aduce GAZPROM la un minimum al ultimilor 14 ani – Scădere uriașă a producției zilnice de gaze rusești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau