Operatorul irlandez Ryanair şi-a redus pentru a doua oară în ultimele trei luni estimările privind profitul anual, din cauza scăderii cu 7% a rezervărilor în sezonul de iarnă, şi a avertizat vineri că ar putea retrograda din nou prognoza, dacă Brexitul va provoca evoluţii neaşteptate, transmite Reuters.

Compania aeriană low-cost se aşteaptă acum la un profit după taxe pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2019, excluzând pierderile la subsidiara Laudamotion, între 1 şi 1,1 miliarde de euro, faţă de prognoza anterioară ce viza un câştig de 1,1 – 1,2 miliarde de euro. Estimarea este fără pierderile previzionate la subsidiara Laudamotion, de până la 150 de milioane de euro.

Noua estimare ar reprezenta un declin de 17 – 24% faţă de profitul record de 1,45 miliarde de euro înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018.

În schimb, Ryanair estimează o creştere de 9% a numărului de pasageri în 2018, la 142 milioane.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Articolul precedent2018, cel mai bun an pentru Dacia. Vâzări record
Articolul următorLeul, în cădere liberă! Un nou maxim istoric pentru euro