Dacia a vândut 12.500 de mașini noi în Franța în luna aprilie, în scădere puternică cu 11.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condițiile în care piața auto din Hexagon a crescut nesemnficativ cu 0.4%.

Comitetul Constructorilor de Automobile din Franța (CCFA) a anunțat joi datele de vânzări pentru piața din Hexagon pentru luna aprilie, iar rezultatele înregistrate de Dacia sunt surprinzătoare.

Potrivit datelor oficiale, Dacia a comercializat în luna aprilie 12.501 unități pe piața din Franța, în scădere puternică cu 11.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când comercializase peste 14.000 de unități.

Rezultatul vine pe fondul unei evoluții modeste a întregului Grup Renault, întrucât vânzările brandului Renault au înregistrat la rândul lor o scădere de 6.6%, la circa 31.500 de unități. În plus, Citroen este singurul brand francez care a înregistrat creșteri pe parcursul celei de-a patra luni a anului.

Chiar și așa, rezultatul celor de la Dacia este modest mai ales raportat la evoluția generală a pieței auto din Franța, care a crescut nesemnificativ cu 0.4% pe parcursul lunii aprilie, la puțin peste 188.000 de unități.

În total, în primele 4 luni ale anului, Dacia a vândut 48.117 unități în Franța, în creștere ușoară cu 0.2%, comparativ cu o scădere de 0.4% înregistrată de piață auto franceză în același interval de timp, la peste 741.000 de unități.

Creșterea ușoară înregistrată de Dacia la nivelul primelor 4 luni ale anului se datorează în special rezultatelor excelente din luna martie, când producătorul de la Mioveni a comercializat aproape 16.000 de mașini în Franța, în creștere cu 13.8%.

De altfel, Dacia a avut cea mai mare creștere în Europa la înmatriculările de mașini noi în luna martie, cu un total de aproape 59.000 de unități și o creștere spectaculoasă de 22%.

 

Articolul precedentNoul ROBOR se va calcula și la programele „Prima Casă”, „Prima Mașină” și „Investește în tine”
Articolul următorProducția de la Electrolux, mutată în Polonia, la cererea conducerii din Stockholm