Muncitori ai uzinei Dacia asambleaza asambleaza caroseria unui automobil Dacia, in Miveni, miercuri, 17 octombrie 2012. STEFAN BIRLODEANU / MEDIAFAX FOTO

Uzina Dacia de la Mioveni a oprit activitatea, începând de joi, pentru cinci zile. Cei aproximativ 11.0000 de angajați vor sta acasă până joia viitoare. Întreruperile repetate ale producției vin pe fondul crizei mondiale de cipuri și microcomponente, care afectează activitatea tuturor marilor producători auto.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri.

„De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producție. Acum, angajații uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 și 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 mașini”, a declarat liderul sindicatului Dacia Mioveni, potrivit Mediafax.

Fabrica de vehicule este oprită în totalitate, iar fiecare zi în care nu există producție înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de vehicule.

Articolul precedentELCEN ajunge, într-un final, sub umbrela fostului RADET
Articolul următorCum să nu te ardă la buzunare prețul facturii la curent. Recomandările ANPC