În 2019, ca și în 2018, țara preferată de Români în luna decembrie a rămas Marea Britanie (cu 23% din bilete cumpărate). Pe locul doi fiind Italia cu 22% din total bilete cumpărate. Pe locul trei s-a clasat Germania (14,5%), apoi Spania (9%) și Franța (6%). Prețul mediu al unui bilet a fost de 116 Euro.

Totodată, numărul de bilete pentru curse interne a crescut cu 22% față de aceeași perioadă a anului 2018. Anul acesta, cele mai folosite aeroporturi din țară fiind: București cu 46,8% din totalul zborurilor interne, Cluj: 19% din zboruri, Timișoara cu 15,5% din zboruri și Iași cu 12,7%.

Deși în această perioadă foarte multe bilete sunt achiziționate cu 21 de zile înainte de călătorie, experții se așteaptă ca majoritatea rezervărilor să fie făcute cu 1-2 săptămâni înainte de sărbători.

Cel mai mic preț mediu al biletelor pentru sărbătorile de iarnă a fost de 86 EUR, la biletele achiziționate în iunie 2019.

Comparând perioada de călătorie 20 Decembrie 2018 – 3 Ianuarie 2019 cu 20 Decembrie 2019 – 3 Ianuarie 2020, prețul mediu al biletului de avion a scăzut de la 132 EUR (în 2018) la 116 EUR (în 2019).

Românii au ales ca peste 50% din călătoriile de sfârșit de an să dureze în medie între 7 și 14 zile. Iar 35,3% dintre acestea vor dura între 1 și 7 zile (în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2018).

Un aspect important este faptul că 61,4% din totalul rezervărilor au fost efectuate prin intermediul telefonului mobil.

Dacă nu v-ați decis încă unde doriți să petreceți sărbătorile iar destinațiile prezentate mai sus nu v-au inspirat, experții eSky vă recomandă ca în 2019 să sărbătoriți puțin diferit.

Pentru cei ce iubesc bălăceala și vor să petreacă atât în cuplu cât și în familie, recomandările noastre implică unele dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa:
– Cea mai mare stațiune tropicală de vacanță din Europa, Insula Tropical Resort din Krausnik, Germania găzduiește Water Park Berlin. Găsim aici atât adrenalină: tobogane (27 metri) de apă turbo de mare viteză ce poate atinge până la 70 km/h dar și relaxare: ne putem relaxa într-o pădure tropicală artificială.

– Aquapark-ul „Sandcastle Waterpark”, Blackpool din Marea Britanie este cel mai mare bazin acoperit din țară. Un punct de atracție pentru cei care doresc sa se bălăcească în apa fierbinte, atunci când afară este frig. Parcul are 19 feluri de facilități diferite, de la tobogane, la bazine de înot, jocuri acvatice. Important de reținut este faptul că pe perioada iernii, va fi deschis majoritar în week-end-uri.

– Lalandia – Billund din Danemarca. Oferă și posibilitatea de cazare în căsuțe de vacanță pentru întreaga familie.

– Aquaworld – Budapesta, Ungaria oferă mii de experiențe atât adulților cât și copiilor. Cele 17 bazine interioare și în aer liber, de aventuri și de înot, surful, precum și cele 11 tobogane speciale, garantează distracția pentru toate vârstele.

– AquaPark – Druskininkai, Lituania SPA – invită la o scurtă călătorie de plăceri ce răsfață atât trupul, cât și sufletul. Clima tropicală cu o căldură de +32 grade Celsius în parcul acvatic Druskininkai, palmierii și bazinele cu apă oceanică care ating câțiva metri te fac să te simți ca și cum ai fi fost într-o vacanță scurtă într-o țară exotică.

– AquaCity – Poprad, Slovacia – este o stațiune turistică modernă și ecologică, care este literalmente autosuficientă din punct de vedere energetic. Vizitatorii stațiunii se pot relaxa perfect într-un total de 13 piscine, cu temperatura apei care variază între 30 ° C și 38 ° C și multe atracții acvatice. În fiecare seară, AquaCity prezintă un spectacol laser unic pentru piscină, care este unic în întreaga Europă Centrală.

– Aqua Dome – Längenfeld, Austria – o combinație de facilități SPA de ultimă generație și peisajul alpin frumos face din Aqua Dome locul ideal pentru o pauză romantică sau o vacanță în familie.

Articolul precedentGuvernul merge mai departe cu asumarea răspunderii pe OUG 114
Articolul următorA scăzut numărul de pensionari în trimestrul trei