Senatorii au aprobat luni Ordonanţa de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor. Votul a fost favorabil în unanimitate, dar puterea și opoziția s-au certat pe data de la care ar urma să intre în vigoare.

 

OUG 9/2019 prin care alocațiile pentru copii vor fi majorate a fost votată, luni, în ședința Senatului, cu unanimitate de voturi.

A rămas cum a vrut PSD: legea va intra în vigoare din luna următoare a celei în care se adoptă bugetul de stat.

PNL şi USR au propus ca legea să intre în vigoare de la 1 aprilie şi nu cu prima lună după aprobarea bugetului, aşa cum a decis Guvernul.

Social democraţii au replicat: este imposibil, alocaţiile nu pot creşte înainte ca bugetul să fie promulgat. Vinovatul de serviciu: preşedintele României, pentru că a contestat bugetul la CCR, iar apoi l-a trimis înapoi în Parlament.

Potrivit ordonanţei, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Articolul precedentPrognoza meteo care ajută economia, marţi România are cea mai ieftină energie
Articolul următorRata anuală a inflației a urcat la 3,83%