Una dintre cele mai mari bănci din Austria este amenințată de Statele Unite din cauza legăturilor cu Moscova. Raiffeisen riscă sancțiuni grave din cauza afacerilor pe care le are în Rusia.

otrivit mai multor surse, Trezoreria Statelor Unite a avertizat Raiffeisen Bank International că riscă să fie eliminată din sistemul financiar american dacă va continua să opereze în Federația Rusă.

Reprezentanții băncii au refuzat să comenteze această informație. Banca austriacă operează în Rusia încă din 1996, iar în ciuda apelurilor făcute pe plan internațional, a refuzat să se retragă după izbucnirea războiului în Ucraina.

Aceasta ocupă locul 10 la capitolul active în rândul instituțiilor de credit rusești. 

Cu o cotă de piață de aproape 9%, Raiffeisen Bank se află pe poziția a cincea în clasamentul băncilor comerciale din România.  

Articolul precedentBoloș, dezvăluire inedită din culisele dosarului Roșia Montană: Avocaţii mi-au spus că şansele sunt minime şi că ar fi o minune dacă am câştiga
Articolul următorCalendarul COMPLET al recalculării pensiilor, În ce zile din septembrie sunt plătite primele pensii mărite?