Un stylus evoluat, principalul „cârlig” al noului telefon Samsung Note 9

Samsung Electronics a dezvăluit, joi, noul telefon Galaxy Note 9, la New York, bazându-se pe dispozitivul cu ecran de dimensiuni mai mari pentru a revitaliza vânzările seriei emblematice și de a se pune în gardă față de contraatacul viitorului iPhone din ultimul trimestru al anului.

Note 9, cu ecranul de 6,4”, va avea un preț de pornire de 999,99 dolari și unul maxim la 1,249,99 dolari  – cu aproximativ 100 de dolari peste limita superioara a iPhone-ului –  devenind astfel unul dintre cele mai scumpe telefoane din lume din gama consumer. Acesta arată similar cu Note 8, de anul trecut, care avea un ecran cu diagonală de 6,1”, dar vine cu îmbunătățiri pe parte de stylus, unul dintre punctele de atracție din gama Note, precum și cu  o cameră modernizată care face fotografii mai clare decât cele ale modelului Galaxy S9, lansat la începutul acestui an, conform celor spuse de Samsung și citate de Bloomberg.

Cel mai recent dispozitiv Samsung intră în ring într-un moment de încetinire a cererii de smartphone-uri la nivel global și după o performanță dezamăgitoare realizată de Galaxy S9. Acesta nu a reușit să incite cumpărătorii sau să oprească rivalii Huawei Technologies Co. și Xiaomi Corp. din a-și crește cotele de piață în detrimentul gigantului tehnologic sud-coreean. De asemenea, va avea de înfruntat și concurența noilor telefoane produse de Apple, de regulă lansate în septembrie.

„S9 era prea asemănător cu precedentul model, S8. Nu a fost suficient de diferit astfel încât consumatorii să își justifice cumpărarea celui nou”, a declarat Bryan Ma, vicepreședinte al departamentului de cercetare al dispozitivelor de la IDC. „Sunt îngrijorat că Note 9 ar putea întâmpina aceeași soartă.”

Samsung se bazează pe cel mai recent dispozitiv pentru a revitaliza divizia mobilă în care profiturile au scăzut aproape la jumătate în ultimul trimestru. După un deceniu robust de creștere, cererea a început să scadă pe măsură ce consumatorii așteaptă mai mult să își înlocuiască dispozitivele, chiar dacă mărcile chineze mai ieftine inundă piața.

Un stylus nou, numit S Pen,  este upgrade-ul major al acestui acest an. Acesta va permite utilizatorilor să controleze de la distanță camera foto a Note 9 și să comute între slide-uri într-o prezentare, conform oficialilor Samsung. De asemenea, va permite scrierea și desenarea mai exactă pe ecranul telefonului. Camera foto Note 9 este similară cu cea oferită de S9 în martie, adăugând un management al culorilor și expunerii îmbunătățit. De asemenea, are un scaner de amprente plasat pe spatele telefonului, deci nu unul integrat în ecran, tehnologie despre care compania a declarat ca se află încă în curs de dezvoltare.

Articolul precedentRăzboiul comercial trimite prețul petrolului la minimele ultimelor 7 săptămâni
Articolul următorTaxarea gazului american de către chinezi va arunca în aer piața mondială de energie

Comments are closed.