Continental analizează varianta închiderii unor fabrici, inclusiv în Germania, ca parte a planului de restructurare a companiei.

Informații anterioare arătau că furnizorul auto ar putea închide 9 fabrici, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Scăderea profitului cu 40% în trimestrul al doilea, ca urmare a scăderii pieței din China și a investițiilor în dezvoltarea mașinilor electrice și autonome, a determinat o schimbare de strategie la Continental, firma căutând să își taie costurile cât mai mult și într-un ritm rapid.

Reorganizarea tuturor diviziilor este una dintre priorități, în timp ce presa internațională a scris că firma va închide un număr de 9 fabrici ale diviziei Powertrain, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Continental nu a confirmat sau infirmat informațiile, însă un purtător de cuvânt a declarat că închiderea unor fabrici, inclusiv în Germania, este o variantă luată în calcul la momentul actual.

“Toate diviziile noastre vor fi revizuite, fără îndoială,” a subliniat oficialul Continental, citat de Reuters.

Șeful companiei declarase recent că declinul pieței va fi contracarat cu o serie de măsuri “riguroase”, care să sporească nivelul de competitivitate al Continental.

Articolul precedentAnunţuri false de angajare, în care românii sunt îndemnaţi să trimită datele personale
Articolul următorGrupul Volkswagen spune că nu este interesat de Tesla