Un gigant din industria auto analizează închiderea unor fabrici

  Continental analizează varianta închiderii unor fabrici, inclusiv în Germania, ca parte a planului de restructurare a companiei.

  Informații anterioare arătau că furnizorul auto ar putea închide 9 fabrici, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

  Scăderea profitului cu 40% în trimestrul al doilea, ca urmare a scăderii pieței din China și a investițiilor în dezvoltarea mașinilor electrice și autonome, a determinat o schimbare de strategie la Continental, firma căutând să își taie costurile cât mai mult și într-un ritm rapid.

  Reorganizarea tuturor diviziilor este una dintre priorități, în timp ce presa internațională a scris că firma va închide un număr de 9 fabrici ale diviziei Powertrain, iar 4.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

  Continental nu a confirmat sau infirmat informațiile, însă un purtător de cuvânt a declarat că închiderea unor fabrici, inclusiv în Germania, este o variantă luată în calcul la momentul actual.

  “Toate diviziile noastre vor fi revizuite, fără îndoială,” a subliniat oficialul Continental, citat de Reuters.

  Șeful companiei declarase recent că declinul pieței va fi contracarat cu o serie de măsuri “riguroase”, care să sporească nivelul de competitivitate al Continental.