Prima bancă din China care intră pe piața românească este colosul Bank of China, al patrulea în lista celor mai mari instituții financiare din lume.

 

Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, îşi va deschide oficial operaţiunile în România în data de 16 decembrie, când va lansa sucursala din Bucureşti, potrivit unui comunicat al instituției bancare.

Lansarea vine cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice între China şi România.

Directorul general al sucursalei locale Bank of China urmează să fie bancherul Guo Lixin.

Ce a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR): ”Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an, este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus atunci Isărescu. În primăvară, Isărescu a făcut o vizită la Beijing unde s-a întâlnit inclusiv cu conducerea Bank of China.

Bank of China a notificat la începutul acestui an banca naţională a României privitor la intenţia de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.

Bank of China este prima instituţie financiară din China ce intră pe piaţa locală și este deţinută integral de statul chinez printr-un fond de investiţii şi este listată pe bursele din Shanghai şi Hong Kong.

Chinezii sunt prezenţi de asemenea în mai multe ţări din regiune, printre care Ungaria, Austria, Cehia şi Polonia.

Articolul precedentCresc impozitele pe clădiri cu 60%?
Articolul următorGrupul saudit Aramco doboară recordul mondial pentru acțiuni IPO