UiPath, primul unicorn românesc, condus de Daniel Dineș, a reuşit marți să vândă la Bursa de la New York acţiuni în valoare de 1,34 miliarde de dolari, peste intervalul de preţ țintit când a fost lansată oferta publice iniţiale.

Acţiunile UiPath sunt programate să intre miercuri la tranzacţionare la New York Stock Exchange sub simbolul „PATH”, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Luni, UiPath informa că şi-a majorat intervalul de preţ vizat cu prilejul IPO-ului până la un unul cuprins între 52 şi 54 de dolari pe acţiune, de la unul cuprins între 43 şi 50 de dolari anterior. Din acţiunile vândute, 9,4 milioane au venit de la UiPath şi aproximativ 14,5 milioane de la investitorii actuali.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver, de către Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi redenumită UiPath în 2015, compania s-a specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din cocompania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re.

Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi ai UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari.

Articolul precedentProiect comun în Ardeal: Clujul şi Bistriţa îşi fac un drum expres
Articolul următorDrumurile din UE sunt cele mai sigure din lume, NU și cele ale României – Țara noastră, pe primul loc la accidente rutiere mortale – RAPORT