Liderii statelor membre ale UE reuniţi joi, la Bruxelles, în cadrul summitului Consiliului European, au prelungit cu şase luni sancţiunile economice decise în 2014 împotriva Rusiei după anexarea Crimeei, informează AFP, citat de Agerpres.

„Acord privind reînnoirea sancţiunilor împotriva Rusiei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Barend Leyts, într-o postare pe contul său de Twitter.

Sancţiunile economice vizează de şase ani sectoarele petrolier, de apărare şi bancar ale Rusiei. Ele au fost prelungite cu şase luni în luna iunie.

Unanimitatea statelor membre ale UE este necesară pentru reînnoirea, întărirea sau relaxarea sancţiunilor.

Sancţiunile împotriva Rusiei au fost impuse după ce un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în iulie 2014, incident soldat cu moartea a 298 de pasageri.

Conflictul dintre luptătorii sprijiniţi de Rusia şi armata Ucrainei s-a soldat cu moartea a peste 13.000 de persoane începând din 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea iar forţele proruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva conducerii de la Kiev. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAmenzi de peste 276.000 de lei în unităţi din industria agroalimentară
Articolul următorStarea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau