Ministrul ucrainean al Energiei, a confirmat că guvernul de la Kiev nu va prelungi contractul de tranzit de gaze cu compania rusă Gazprom. „Pot să confirm că nu intenționăm să semnăm niciun acord suplimentar sau să prelungim acest acord.”, a spus Herman Halushchenko, referitor la acordul cu Gazprom.

Herman Halushchenko a subliniat, de asemenea, că sistemul ucrainean de transport al gazelor a trecut testul de stres și este pregătit să funcționeze fără gazul rusesc.

Europa scapă de dependența rusească

Anterior, Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat că, în 2024, livrările de gaz natural lichefiat către UE vor scădea, printre altele, din cauza unei presiuni treptate asupra importatorilor de gaz rusesc din interiorul Uniunii.

„Există inițiativa RepowerEU, în cadrul căreia țările europene vor scăpa complet de gazul rusesc până în 2027, nu doar de gazul din conducte, ci de toate gazele, inclusiv de cel lichefiat”, a explicat el.

Din informațiile anterioare se cunoaște la nivelul Comisiei Europene nu au existat planuri de a stabili contacte cu Rusia pentru a extinde tranzitul gazului rusesc către țările europene prin sistemul ucrainean de transport al gazelor, luând în schimb toate măsurile necesare pentru a deveni complet independentă de gazul rusesc.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVal de scumpiri în farmacii de la 1 aprilie! Se schimbă prețurile pentru aproape 900 de medicamente
Articolul următorCheltuielile cu salariile bugetarilor AU EXPLODAT în ianuarie. Suma este dublă față de cât a estimat guvernul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau