Uber Technologies a înregistrat în trimestul II o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari şi venituri în scădere, pe fondul reducerii rimului de creştere al activităţii sale principale, de ride-hailing, relatează Reuters.

 

Uber a anunţat reducerea competitţiei preţurilor în Statele Unite, ceea ce a făcut-o să îşi depăşescă indicatorii de profitabilitate, dar că încetinirea creşterii veniturilor a generat nelinişti lagate de capacitatea Uber de a se extinde şi a depăși concurenţa.

Pierderea din cel de-al doilea trimestru a crescut de la un minus de 878 de milioane de dolari în T2 2018, şi include cheltuieli de compensare a acţiunilor de 3,9 miliarde de dolari după oferta publică iniţială de la începutul acestui an şi alte cheltuieli de aproape 300 de milioane de dolari legate de acţiuni vândute.

Rivalul Uber, Lyft Inc a anunţat că se aşteaptă la o creştere a veniturilor, potrivit ZF.

Veniturile Uber au crescut cu 14%, la 3,2 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor, de 3,36 miliarde de dolari. Partea de ride-sharing a crescut cu doar 2%, până la 2,3 miliarde de dolari. Divizia Uber Eats a crescut cu 72%, până la 595 milioane dolari.

Articolul precedentPrimăria Capitalei, anunț despre „cel mai important obiectiv de investiţii” din zona de nord
Articolul următorFMI, raport neașteptat privind economia Chinei