Grupul turc Ustunberk a început lucrările de extindere a fabricii sale din România, acolo unde sunt produse scaune pentru modelele Dacia Logan și Sandero. Investiția este de aproximativ 80 de milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat.

Compania Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului turc Ustunberk, își va extinde producția de componente și scaune auto din România.

Fabrica pregătită pentru extindere se află în comuna Oarja, județul Argeș. Potrivit informațiilor profit.ro, investiția va fi de 82.8 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat. Obiectivul turcilor este să ajungă la 80% exporturi din totalul producției.

Este vizată extinderea producției de scaune din față și din spate pentru Logan și Sandero. Noua capacitate de producție va fi operațională până la sfârșitul anului. 

Martur este unul dintre cei mai mari furnizori de scaune pentru mașini, la nivel Mondial. Are 12 fabrici în România, Turcia, Rusia, Algeria, Maroc, Polonia, Ucraina, cu aproape 4.000 de angajați.

Fabrica Martur de la Oarja a fost deschisă oficială în mai 2015 și numără peste 200 de angajați.

Articolul precedentȚările din Europa în care au crescut vânzările de mașini
Articolul următorMugur Isărescu: Există un singur motiv serios pentru deprecierea leului