Preşedintele american  a minimalizat, miercuri, declinul înregistrat de Wall Street la sfârşitul anului 2018, care a fost cel mai grav după 2009, afirmând că a fost ”o mică problemă” şi că piaţa îşi va reveni după ce diferitele acorduri comerciale vor fi încheiate.

Trump, care a publicat în mod repetat mesaje pe Twitter în care a lăudat creşterea acţiunilor, a spus că Rezerva Federală (Fed) ar trebui să contribuie la stabilitatea pieţelor.

”Am avut o mică defecţiune pe piaţa de capital, luna trecută. Şi se va rezolva după ce vor fi soluţionate problemele comerciale şi după ce se vor mai întâmpla câteva lucruri”, a spus Trump reporterilor, la o şedinţă a cabinetului său.

”Avem nevoie de un pic de ajutor din partea Fed…dar vom fi bine. Acordurile comerciale vor avea loc”, a adăugat ulterior.

În ultimele câteva luni ale anului 2018, Trump a atacat Fed în mod repetat, atribuind volatilitatea pieţei majorării treptate şi constante a dobânzilor de către banca centrală, el apreciind că aceasta este ”singura problemă” a economiei americane.

Fed are un dublu mandat, de a susţine crearea de locuri de muncă şi de a menţine stabilitatea preţurilor.

Acţiunile de pe Wall Street au înregistrat în 2018 cea mai slabă evoluţie din ultimul deceniu, la care a contribuit scăderea puternică a cotaţiilor petrolului, în ultimul trimestru.

Indicii bursieri au scăzut în prima parte a tranzacţiilor de miercuri, prima şedinţă bursieră a anului, dar ulterior au trecut pe o uşoară creştere.

În şedinţa de cabinet, Trump s-a declarat optimist că va ajunge la un acord comercial cu China, afirmând că discuţiile ”decurg foarte bine, vom vedea ce se întâmplă”.

În plus, acordul coemrcial dintre Statele Unite, Canada şi Mexic aşteaptă aprobarea Congresului.

Articolul precedentVeşti îngrijorătoare despre Apple. Anunţul zguduie bursele
Articolul următorROBOR, speriat de „taxa pe lăcomie”? Face pași înapoi