Donald Trump nu mai merge la celebrul forum economic de la Davos, care reunește în fiecare an cei mai importanți lideri lumii pentru o dezbatere despre viitorul planetei. 

 

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat joi deplasarea planificată în cursul acestei luni pentru a participa la Forumul Economic Mondial de la Davos în Elveţia, pe fondul continuării paraliziei parţiale guvernamentale, aşa-numitul „shutdown”, în Statele Unite.

Forumul de la Davos va avea loc anul acesta între 22 și 25 ianuarie și va reunii șefi de state și de guverne din peste 100 de țări, precum și directorii a circa 1000 de companii multinaționale.

„Din cauza intransigenţei democraţilor asupra Securităţii Frontierelor şi importanţei deosebite a Siguranţei pentru Naţiunea noastră, cu tot respectul, eu anulez deplasarea mea foarte importantă la Davos, Elveţia, pentru Forumul Economic Mondial”, a anunţat Trump într-o postare pe Twitter, citată de Reuters.

Actuala paralizie parţială a instituţiilor federale americane se află în a 20-a zi şi este pe punctul de a bate recordul de 21 de zile înregistrat între sfârşitul lui 1995 şi începutul anului următor, în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.

Articolul precedentDW: „Creditele de stat pentru studenți reprezintă 7% din datoriile SUA. Un nou Lehman Brothers?”
Articolul următorSalariul mediu net a crescut în noiembrie 2018. Ce angajați câștigă cel mai bine?