Companii germane importante, între care BASF, Siemens şi Henkel, au anunţat miercuri că au fost victime ale unor atacuri cibernetice, confirmând o informaţie din presa germană potrivit căreia vinovat ar fi un grup chinez susţinut de stat, transmite Reuters.

Televiziunea ARD a relatat că hackerii au folosit un tip de malware numit Winnti, care permite atacatorilor să acceseze de la distanţă reţeaua de computere a victimei. ARD a afirmat că o analiză a codului malware a arătat care companii au fost ţina grupului care lucrează probabil pentru guvernul chinez.

Pe lângă companiile germane menţionate, au mai fost ţinte ale atacului companii între care producătorul de medicamente Roche, grupul de hoteluri Marriott, operatorul aerian Lion Air, conglomeratul Sumitomo şi grupul chimic Shin-Etsu.

Conglomeratul industrial Siemens, producătorul de şampoane Henkel şi grupul farmaceutic elveţian Roche au confirmat că au fost afectaţi de Winnti, ca şi BASF şi Covestro.

Companiile au precizat că nu au fost pierdute informaţii importante, dar nu au confirmat că atacurile au fost făcute de chinezi.

Shin-Etsu, Sumitomo, Lion Air, Marriott şi Valve au refuzat să comenteze sau nu au fost disponibile imediat.

La începutul acestui an, producătorul de medicamente Bayer a anunţat că a ţinut sub control un atac cibernetic care ar fi fost lansat din China, scoţând în evidenţă riscul furtului de date şi perturbarea activităţilor unor companii mari.

În 2016, a avut loc un atac Winnti asupra reţelei de computere a grupului german de tehnologie ThyssenKrupp, a relatat presa la momentul respectiv.

Articolul precedentNissan disponibilizează peste 10.000 de oameni
Articolul următorTesla, pierderi de 1,1 miliarde de dolari în primul semestru