Transgaz preia compania similară din Moldova săptămâna viitoare

Transgaz va prelua compania din Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, operațiunea urmând să fie finalizată săptămâna viitoare.

O echipă de specialişti aparţinând Eurotransgaz, compania deţinută de către Transgaz în Republica Moldova, se va deplasa la finalul săptămânii următoare la Chişinău pentru inventarierea patrimoniului Vestmoldtransgaz.

„Prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz la 28 martie 2018 de către Eurotransgaz, compania înfiinţată şi deţinută de către SNTGN Transgaz în Republica Moldova şi autorităţile din ţara vecină, s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni – Chişinău, un proiect vital pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova şi s-au stabilit condiţiile necesare pentru preluarea Vestmoldtransgaz şi începerea lucrărilor de construcţie la gazoduct”, informează un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a făcut o declarație în cadrul căreia s-a referit și la gazoductul care va transporta gaz pe ruta Bulgaria – România – Ungaria – Austria.

„Transgaz a demonstrat că are capacitatea de a deveni un jucător regional în sectorul de energie, atât prin preluarea Vestmoldtransgaz, cât şi prin progresul realizat la construcţia gazoductului BRUA”, a declarat ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă.

La rândul său, directorul general al Transgaz, Ion Sterian a afirmat că după finalizarea procesului de preluare al Vestmoldtransgaz, urmează să se treacă la etapele de achiziţie şi construţie pentru gazoductul Ungheni-Chişinău, esenţiale pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

„Având în vedere că sunt aproape de îndeplinirea cerinţelor de căror realizare depinde finalizarea tranzacţiei, SNTGN Transgaz SA şi subsidiara sa din Republica Moldova sunt pregătite să marcheze acest moment în prima parte a lunii septembrie, alături de partenerii lor de la Chişinău”, a declarat Ion Sterian.

Anunţul potrivit căruia Eurotransgaz, subsidiară a SNTGN Transgaz SA, a fost declarată câştigătoare a procesului de privatizare a I.S Vestmoldtransgaz a fost făcut de către premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în 27 februarie 2018 la Chişinău, în prezenţa prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, şi a ministrul economiei, Dănuţ Andruşcă.

O lună mai târziu, în data de 28 martie 2018, tot la Chişinău, a fost semnat contractul de privatizare a Vestmoldtransgaz, în cadrul unui eveniment la care au participat ministrul român al Economiei şi omologul său din Republica Moldova, Chiril Gaburici

Articolul precedentBărbații, mai încrezători în Internet Banking decât femeile
Articolul următorTuriștii israelieni ar putea evita România după incidentul cu jandarmii

Comments are closed.