Traian Băsescu a declarat că va urma o criză politică în România și a anticipat că primul guvern propus de Klaus Iohannis va cădea, iar cel de-al doilea nu va fi discutat de Parlament.

„Urmează o criză politică mai mult decât previzibilă, cred că primul guvern o să cadă, iar al doilea n-o să fie discutat de Parlament. Nu trebuia să intrăm în acest impas, că ne-am băgat singuri.

Greu de spus cum vom ieși, deși, făcând o analiză, dacă tot insistă atât de mult PNL-ul pentru alegeri anticipate, nu văd de ce PSD-ul n-ar fi de acord să le facă simultan cu localele, pentru că o asemenea situație ajută cel mai mult PSD-ul.

PSD își mobilizează cel mai bine activul cu ocazia alegerilor locale, când au și cei mai mulți primari, și cei mai mulți consilieri. Deci ar putea să profite de mobilizarea pe care o dau politicienii pentru alegerile locale. Președintele poate să dea mandat repetat aceleiași persoane, deci nu se justifică o sesizare la CCR. În tot cazul, Orban nu va primi un vot de încredere în Parlament acum”, a declarat Traian Băsescu.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern”
Articolul următorRodica Sărmaș Furnea: Europa își apără teritoriul comercial