Top 2019. Statele cu cea mai bună calitate a vieții

  Damenarca a fost desemnată cea mai bună țară în care să trăiești, potrivit unei analize a calității vieții realizate de revista CEOWORLD.

  Potrivit raportului, care analizează 70 de țări din întreaga lume, top cinci este completat de Elveția, Finlanda, Australia și Austria. De altfel, țări din Europa ocupă opt poziții din top 10.
  România se află în prima jumătate a clasamentului, pe locul 38, cu un punctaj de 140. Spre comparație, Danemarca, țara de pe primul loc, are un punctaj de 198.
  Ultimele locuri sunt ocupate de Egipt, Iran, Kazahstan si Vietnam. Analiza arată, totuși, că deși de află la coada clasamentului în ceea ce pivește calitatea vieții, în țări precum Filipine și Vietnam s-au înregistrat progrese semnificative la capitolele serviciilor medicale și siguranță personală.
  Pentru raportul Quality of Life Rankings For 2019, CEOWORLD a intervievat peste 120.000 de persoane din 70 de țări din Asia, cele două Americi, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, atât din punctul de vedere al calității vieții, cât și din cel al ușurinței cu care se dezvoltă o afacere.
  Criteriile luate în calcul au fost: prețul locuințelor, prețurile produselor de bază, puterea de cumpărare, sistemul de transporturi, nivelul de poluare, siguranță personal, servile medicale și costul general al vieții.
  Articolul precedentValoarea tranzacţiilor pe piaţa reglementată, în scădere cu 6,3%
  Articolul următorBucureștiul, un nou record la construcția de locuințe