Fostul ministru al Energiei în perioada guvernării PSD – ALDE, Toma Petcu, s-a alăturat lui Florin Cîțu. Din barca PSD, pe filiera ALDE, acesta a ajuns nu doar liberal, ci chiar confident al premierului. Mai mult, potrivit Jurnalist.ro, Petcu este recompensat pentru susținerea sa. 

Transelectrica este una dintre instituțiile în care fostul ministru al energiei și-a plasat oamenii. Potrivit site-ului Jurnalist.ro, vechea conducere Transelectrica a fost înlăturată pentru a-i face loc omului de casă al lui Petcu, Marius Viorel Stanciu, cunoscut și ca apropiat al președintelui PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău.

Numele lui Toma Petcu este legat și de Hidroelectrica, unde oamenii din perioada guvernării PSD-ALDE au fost păstrați pe poziții de PNL. Cel mai bun exemplu sunt foștii soți Răzvan Pațaliu și Ioana Andreea Lambru. El este membru în directoratul Hidroelectrica, acolo unde președintele Consiliului de Supraveghere este chiar fosta sa soție. Andreea Lambru a fost secretar general adjunct al guvernului, atât în mandatul lui Victor Ponta, cât și în Guvernul Grindeanu, potrivit jurnalist.ro.

Prieteniile lui Toma Petcu cu oamenii din Hidroelectrica nu se opresc aici. El colaborează foarte bine și cu președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, apropiat de PSD și ALDE.

Toma Petcu ar fi prieten și cu Sinan Mustafa, directorul general adjunct de la Electrica Furnizare, un liberal care a candidat la Năvodari, dar care a ajuns la compania de stat fără susținerea filialei locale.

Articolul precedentKlaus Iohannis a semnat REDUCEREA vârstei de pensionare – Mii de mineri pot beneficia de noua lege
Articolul următorNumărul de carduri bancare, aproape la fel de mare ca cel al populației României