Fostul mare tenismen Ion Ţiriac a pierdut primul loc în topul miliardarilor români. În cel mai nou clasament realizat de Forbes România, cel mai puternic miliardar este Daniel Dines, care are afaceri în domeniul IT.

UiPath, afacerea în domeniul IT, pornită de Dines și Marius Tîrcă, în 2005, a ajuns să fie estimată la 7,7 miliarde de lei, adică în jur de 1,58 miliarde de euro.Pe locul al doilea se află afacerile lui Dragoş şi Adrian Pavăl, reunite în compania Dedeman, unul dintre sponsorii Simonei Halep. Afacerile celor doi fraţi s-ar ridica la 7,5 miliarde de lei, adică în jur de 1,54 miliarde de euro.

Conform publicaţiei Forbes, Ţiriac ar avea o avere de circa 6 miliarde de lei, adica aproximativ 1,23 miliarde de euro. Suma il plasează pe ultima treaptă a podiumului celor mai bogaţi români.

Avem si antreprenori romani care si-au pastrat pozitiile in clasament Forbes Romania. Este vorba despre Zoltan Teszari care detine compania RCS & RDS, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, investitori in industria de real estate sau familia Talpes, care gestioneaza Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global.

Evaluarea averilor oamenilor de afaceri incluși în top are la bază meteodologia de calcul realizată de Forbes România, pornind de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și un set de coeficienți aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari, pentru estimarea cât mai corectă a valorii companiilor.

Articolul precedentFlorin Cîțu, după anunțul S&P: Am reușit imposibilul
Articolul următorCE Oltenia: Notificarea ajutorului de stat, înregistrată formal la Comisia Europeană