Valoarea tichetului educaţional pentru programul „Şcoală după şcoală”, ce va fi acordat elevilor din ciclul primar care provin din medii vulnerabile,  a fost stabilit la 200 lei pe lună. Programul, de timp after school, le oferă copiilor posibilitatea de a-şi rezolva temele și de fi supravegheaţi cât timp părinţii sunt la muncă.

În vară, Parlamentul a decis că valoarea tichetului pentru programul „Şcoală după şcoală” să fie de 0,8 ISR, respectiv 400 lei, iar beneficiarii urmau să fie copiii de creşă/grădiniţă şi elevii din clasele primare. Acum, prin OUG nr. 171/2020, publicată pe 15 octombrie 2020 în Monitorul Oficial, Guvernul a decis reducerea valorii voucherului „Şcoală pentru şcoală” la 200 lei şi a restrâns sfera beneficiarilor, programul fiind adresat doar elevilor aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii, în special pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparţinând minorităţii rome, elevii din mediul rural, elevii cu dizabilitaţi, elevii din comunităţile dezavantajate economic, potrivit avocatnet.ro.

O altă modificare adusă de Guvern este faptul că tichetul va exista doar în format electronic, nu fizic cum stabilise Parlamentul.

Persoanele interesate pot opta pentru aceste tichete în maximum 60 de zile, respectiv până la data de 14 decembrie 2020, însă criteriile de eligibilitate se vor stabili prin ordin al ministrului Educaţiei în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

 

Articolul precedentFlorin Cîțu: Salarii plătite de 7,4 miliarde de lei, record istoric
Articolul următorGranturile pentru capital de lucru pot fi accesate începând din 22 octombrie, ora 10:00