Teodorovici pregătește o amnistie fiscală pentru datorii în bani ”fără număr”

La Ministerul Finanțelor Publice (MFP) se poartă discuții referitoare la o aministie fiscală, care va funcționa la fel ca măsura anterioară, din 2015.

„Amnistia fiscală este un subiect pe care îl avem în lucru la nivelul Ministerului de Finanţe, dar nu se referă la domnul Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească”, a declarat vineri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, răspunzând întrebărilor într-o conferință de presă organizată la Bistrița.

„N-am să vă dau acum detalii referitor la această idee, dar este în lucru un astfel de mecanism şi vom discuta în următoarele zile la nivelul conducerii Comisiei şi la nivel de Guvern pentru a vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată şi care vor fi efectele”, a spus Teodorovici, citat de Mediafax.

Ministrul a accentuat că măsura nu îl vizează pe șeful statului.

„Nu are nicio legătură cu domnul Iohannis, mai mult, nu i se aplică o astfel de amnistie. Deci nu are treabă amnistia fiscală cu domnia sa. Deci suma pe care trebuie să o înapoieze statului (1,2 milioane de lei), chiar dacă am da o amnistie fiscală mâine, nu are cum să scape de ea, trebuie să fie plătită”, a completat ministrul de Finanţe.

El a făcut și unele completări privind o viitoare decizie luată în acest sens.

„Amnistia nu are un prag. Se poate decide dacă cei care sunt în situaţia aceasta, dacă-şi achită, cum a fost în 2015 până la un moment în timp, principalul, să li se şteargă, să spunem, penalităţile şi jumate din dobânzi. Atunci s-a dat maximul ce se poate da”, a declarat Eugen Teodorovici.

Articolul precedentGuvernul se chinuie să cârpească deficitul, cu Inspecția Muncii care amendează angajatorii
Articolul următorPSD-izarea României: Fiscul și vămile revin sub controlul baronilor locali

Comments are closed.