Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a dezminţit, miercuri, scenariul potrivit căruia s-ar pregăti să devină guvernator al BNR în toamnă, când expiră mandatul lui Mugur Isărescu. 

„Am auzit această aberație. Dacă doresc o anumită poziție o să o anunț public. Nu stau să fac jocuri de culise sau să trimit știri. Nu mă interesează”, a afirmat Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse citate de economica.net, lupta pentru postul de viitor guvernator al Băncii Naţionale ar urma să se dea între Cristian Popa, fost viceguvernator BNR din partea PNL, agreat de actualul guvernator şi ministrul Eugen Teodorovici.

Mugur Isarescu ocupă funcția de 18 ani și se va retrage în această toamnă. Teodorovici se află la al treilea mandat de ministru în trei guverne diferite.

Acum o lună, o analiză Bloomberg arăta că printre potenţialii înlocuitori ai lui Mugur Isărescu s-ar numpra Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, Aura Socol, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Cristian Socol, soţul Aurei şi de asemenea profesor în cadrul ASE şi Leonardo Badea, care conduce acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit Bloomberg, România este ultima ţară care dă dureri de cap oficialilor UE, care încearcă să răspundă ameninţărilor la adresa democraţiei venite din alte state ale fostului bloc comunist. Comitetele de politică monetară ale băncilor centrale din Ungaria şi Polonia sunt deja alcătuite din oamenii care sunt aliaţi ai guvernelor.

Potrivit Bloomberg, Isărescu ar putea fi mai înclinat să plece dacă va exista o ameninţare similară şi asupra Consiliului de Administraţie al BNR, unde toţi membri urmează sa fie realeşi sau înlocuiţi.

Până acum, Mugur Isărescu nu a fost explicit cu privire la intenţiile sale, lăsând să se înţeleagă că vârsta sa ar putea să îi influenţeze decizia.

Articolul precedentCFR Marfă a primit undă verde pentru încă un an cu pierderi-record
Articolul următorSalariu uriaș încasat la CEO, compania de stat cu pierderi record