Enel, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, își avertizează clienții în legătură cu o tentativă de fraudă prin mesaje SMS. Potrivit acestor mesaje, abonații sunt anunțați că ar urma să fie deconectați pentru neplata facturilor.

„Furnizorii Enel Energie și Enel Energie Muntenia avertizează că o parte dintre clienții acestora ar putea fi expuși unei tentative de fraudă prin SMS. În mesajele primite, clienții sunt îndemnați să acceseze un link pentru a nu fi deconectați de la furnizarea energiei electrice, pe motiv de neplată.

Dacă ați primit un mesaj de acest fel, vă recomandăm să NU dați click pe niciun astfel de link. Notificările oficiale prin SMS din partea furnizorilor Enel privind achitarea facturilor, în cazul clienților cu restanțe de plată, includ detalii privind suma de achitat și codul de plată aferent fiecărui client, dar NU conțin linkuri”, transmite Enel.

CELE MAI MARI BĂNCI DIN ROMÂNIA, ALERTĂ DE PHISING

Zilele trecute, cele mai mari 2 bănci din România și-au avertizat și ele clienții că pe rețelele de social media se desfășoară o campanie de phishing prin postări sponsorizate. Escrocii vizează obținerea datelor personale sau de pe card.

Articolul precedentRomânia este pe ultimul loc la șosele moderne: Rețeta JAFULUI la drumul mare în Moldova – S-a furat asfalt de 650 de mii de euro
Articolul următorDoar 1 din 10 români mai are încredere în băncile din România. Supărările clienților, analizate într-un studiu