Unul dintre cei mai mari distribuitori de energie din România avertizează că s-au înmulțit tentativele de fraudare care invocă noile măsuri de compensare a facturilor, în funcție de consum. 

E.ON Energie a anunțat că, în numele companiei, au fost transmise mesaje scrise către clienți, prin care oamenii sunt sfătuiţi să depună cereri sau să acceseze diferite linkuri.

Clienții nu trebuie să ia în considerare și nici să nu dea curs mesajelor primite, în ultimele zile, prin intermediul Whatsapp/SMS, în numele companiei, privind necesitatea unei deplasări la magazine și depunerea unei cereri, până la 1 octombrie, pentru a beneficia de schema de sprijin.

„Aceste mesaje nu sunt expediate de E.ON Energie România, iar dacă primiți mesaje care conțin îndemnuri de a completa rapid cereri sau de a accesa link-uri, recomandarea noastră este să nu dați curs acestor invitații! Specialiștii noștri în CyberSecurity investighează acest incident pentru a identifica și transmite informații utile către instituțiile specializate ale statului care sunt autorizate să ia măsuri pentru prevenirea unor situații similare”, au transmis reprezentanții companiei de gaze.

Compania a mai precizat că persoanele fizice nu trebuie să depună nicio cerere pentru a beneficia de acest sprijin, iar persoanele juridice o pot face online.

Articolul precedentPrețurile alimentelor de bază au EXPLODAT. Milioane de români sunt amenințați de sărăcia absolută
Articolul următor