O nouă înșelătorie online, care se folosește de numele și identitatea grafică a unei cunoscute companii, face victime printre români. Este vorba despre un anunț fals, atribuit Poștei Române, prin care amatorii de chilipiruri sunt păcăliți să cumpere la prețul de 9,93 lei colete nerevendicate, de care compania dorește, chipurile, să se debaraseze.

”Colete pierdute la doar 9.93lei ! Eliberăm urgent depozitele poștale și vindem peste 1.000 de colete pierdute! Pentru a cumpăra, intrați pe site și plasați comanda!”

ADVERTISING

Așa sună anunțul postat pe o clonă a paginii de Facebook a Poștei Române. Doar că anunțul este fals, iar pagina nu aparține instituției.

Este o nouă tentativă de fraudă online, menită să păcălească cetățenii care vor să cumpere chilipiruri, avertizează Poșta Română.

Reprezentanții insitituției au confirmat pentru Alba24.ro  că nici contul Facebook și nici linkul pe care duce nu aparțin Poștei Române.

De pe site, sunteți redicționați spre un chestionar, după care trebuie să încercați cutii.

După ce dați click pe o cutie, vă apar ”premiile”, tot felul de obiecte, fiecare cu prețuri reale foarte mari.

Ulterior sunteți redirecționat spre o pagină unde ar trebui să plătiți 15 lei și să vă introduceți toate datele personale, inclusiv ale cardului.

Evident, dacă o faceți, veți rămâne rapid fără toți banii în cont.

Reclamele false de acest fel sunt distribuite fără restricții de Facebook și sunt chiar sponsorizate, pentru a ajunge la cât mai multă lume.

Articolul precedentCum ajungea mita la fostul șef din Servicii? Locotenenții lui Coldea amenințau cu „moarte de om”. Culisele Statului Paralel prezintă noi înregistrări – ora 21:00
Articolul următor7 din 10 angajatorii spun că le vor oferi angajaților bonusuri de Paște – Sondaj