Taloanele cu pensiile recalculate, ce vor intra în plată din luna septembrie, vor porni către destinatari în perioada imediat următoare. Poștașii vor distribui fluturașii, dar destinatarii trebuie să verifice neapărat câteva elemente, pentru a sesiza în timp util eventualele erori.

Chiar dacă oficialii din ministerul Muncii și de la Casa de Pensii au dat asigurări că după recalcularea din septembrie niciun pensionar nu va primi bani mai puțini, beneficiarii sunt sfătuiți să verifice o serie de elemente cheie pe fluturații cu pensia recalculată.

Este vorba despre numărul de puncte de contribuitivitate, număru de puncte de stabilitate și suma efectivă care a rezultat în urma recalculării.

Dorina Barcari, expert în pensii, a avertizat însă în exclusivitate la Realitatea PLUS că din septembrie circa 1,6 milioane de oameni rămân cu pensiile înghețate. 

Dorina Barcari a făcut calculele: cine sunt românii care nu vor primi nimic la recalcularea pensiilor?

Articolul precedentAvertisment dur: urmează o criză economică fără precedent. Celebrul Nouriel Roubini avertizează că vine ”mama tuturor crizelor”
Articolul următorRisc uriaș de FRAUDĂ prin telefon! Escrocii se dau drept agenți ai băncilor și îți fură datele: cum să nu cazi în capcana spoofing-ului