Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, numită la începutul anului de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, a fost demisă tot de acesta, ca urmare a unei decizii luate de premier, informează Realitatea TV.

 

Mihaela Triculescu este sacrificată după ce Darius Vâlcov, omul care ar fi adus-o la șefia Fiscului, a demisionat din Guvern în urma unei discuții cu premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că va susţine luni, la ora 16:00, o conferinţă de presă privind activitatea ministerului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Surse din interiorul PSD au arătat la începutul anului că Mihaela Triculescu i-a fost „servită“ lui Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, de către Darius Vâlcov, fostul consilier de stat al premierului Dăncilă.

Tânăra de profesie economist, născută la Craiova, a fost scoasă din joben la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Conform celor care o cunosc pe noua şefă de la ANAF, activitatea profesională a lui Triculescu era departe de descrierea „economist cu vastă experienţă” pe care i-a făcut-o premierul Dăncilă la numire.
La începutul lunii mai 2019, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici anunța că activitatea ANAF și a președintelui Mihaela Triculescu va fi evaluată în prima jumătate a anului, în contextul primei rectificări bugetare, programată pentru finalul lunii iulie: la acel moment Teodorovici spunea: activitatea instituției nu este mulțumitoare.
Potrivit Adevarul, surse din interiorul PSD spuneau că inclusiv Ministrul Finanţelor ar fi fost luat prin surprindere când s-a trezit cu Mihaela Triculescu la uşa biroului său. „Nu ştiu cine este Triculescu. Ulterior am aflat că, înainte de Crăciun, ministrul Teodorovici a ţinut-o pe această Mihaela două ore la uşa lui. Nu reţinuse numele pe care i-l spusese Vâlcov. Duduia a intrat până la urmă şi i-a spus: Eu trebuie să fiu la ANAF!. Mai mult nu ştiu”, a declarat unul dintre liderii PSD Dolj, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.
Se pare că întâlnirea dintre Triculescu şi Teodorovici ar fi avut loc imediat după ce Ministrul Finanţelor a susţinut împreună cu Darius Vâlcov o conferinţă de presă pe tema ordonanţei „taxelor pe lăcomie“. Conferinţa a avut loc înainte de Crăciun, pe data de 21 decembrie 2018, la Palatul Victoria.
Articolul precedentConsiliul Concurenței analizează vânzarea băncii Leumi către First Bank
Articolul următorRezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 856 milioane de euro în mai