Liberalii s-au întâlnit marți seară pentru a discuta noi măsuri pentru reducerea prețurilor de coșmar la energie. Potrivit unor surse, PNL susține supraimpozitarea profitului obținut de furnizorii din energie.

Vizați sunt intermediarii, cei care cumpără energia și o revând, dar deocamdată nu există un scenariu foarte clar privind modul în care s-ar aplica acest sistem, potrivit surselor citate de Realitatea Plus.

Pe de altă parte, liberalii susțin că în cazul prețului gazelor naturale n-ar trebui să se intervină, prin eventuale plafonări, pentru că acesta este deja reglementat.

Discuțiile din cadrul PNL au loc în condițiile în care partenerii de guvernare de la PSD vorbesc tot mai insistent despre instituirea unui sistem de reglementare a prețurilor energiei, pe o perioadă limitată de 6 luni, pentru a face față perioadei de toamnă-iarnă, care se anunță extrem de dificilă, în special din perspectiva unor noi scumpiri.

Săptămâna viitoare se vor relua discuțiile în cadrul Coaliției, dar până atunci Guvernul trebuie să le mai achite furnizorilor circa 3 miliarde de lei pentru schemele de compensare aplicate până în aprilie.

 

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: De ce și-au ascuns nababii gazelor românești veniturile URIAȘE
Articolul următorNicolae Ciucă: Facturile nu SE VOR DUBLA, dar nici nu putem să reducem mai mult prețurile