PSD, PNL și UDMR au bătut palma în prima ședință a coaliției din acest an. Măsurile de sprijin pentru românii afectați de criza energetică se vor aplica de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie. Prețul reglementat va fi de 68 de bani pentru un kwh, în cazul energiei electrice și de 0,31 bani/kwh pentru gazele naturale. Firmele vor beneficia de scheme de ajutor.  

La consumatori se va percepe 0.68 bani pe kwh. De asemenea pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat prețul la 1 leu per kwh. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37, la 0,31 lei pe kwh, iar limita de consum pe 5 luni de zile va creste de la 1000 la 1500 de kwh, a anunțat luni seară premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea se va aplica un discount de la  33% la 40%, asigurandu-se astfel un preț de 0.221 lei per kwh. De asemenea pentru IMM-uri, școli, spitale,biserici industria alimentară, se va asigura un preț de 0,37 lei per kwh.

Premierul a mai precizat că toate facturile greșite vor fi retrimise furnizorilor,  pentru recalculare, fară că oamenii să fie debranșați sau să plătească penalități. Potrivit declarației lui Nicolae Ciucă, ar fi vorba de aproximativ 1 milion de facturi.

Toate aceste măsuri se aplica de la 1 februarie până la data de 31 martie

 

 

Articolul precedentÎncă doi furnizori AMENDAȚI de ANRE pentru nereguli în facturi – Amenzi de 400.000 lei pentru neaplicarea schemei de ajutor
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă le-a cerut furnizorilor din energie să recalculeze facturile. Ce soluții propune Guvernului