Surse guvernamentale au declarat pentru Realitatea Plus că va crește salariul minim la anul, tot atunci fiind programată o creștere și a alocațiilor. Inițial, majorarea propusă era de 20% din ianuarie, dar s-a mers pe varianta unei creșteri de doar 10%.

Inițial, alocațiile copiilor erau prevăzute să crească cu 20%, însă s-a optat pentru varianta cu 10% din ianuarie 2021 și cu încă 10% din august, iar prevederea va apărea într-o ordonanță de urgență ce va fi adoptată miercuri de guvernul Cîțu, au declarat pentru Realitatea surse guvernamentale.

La finalul săptămânii trecute, ministrul Muncii și Protecție, Raluca Turcan, dădea asigurări că alocațiile se vor majora cu 20% din prima zi a anului viitor. „În privinţa alocaţiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvernul Orban, deci Guvernul precedent, şi de la 1 ianuarie cu siguranţă alocaţiile vor creşte cu 20% şi, de asemenea, în momentul în care legea se va reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocaţ.”

Prin aceeași ordonanță de urgență, guvernul va menține punctul de amendă la nivelul din acest an, potrivit surselor citate.

Articolul precedentVenituri înghețate, majorări amânate. Ce se întâmplă cu salariile – DOCUMENT exclusiv
Articolul următorLovitură pentru piața imobiliară, aplicarea TVA redus la locuințe de până la 140.000 de euro s-ar putea amâna