Succesul profesional se câștigă cu diplomație. De la ambasadă la Big Four

A lucrat 10 ani la cea mai importantă ambasadă a României, apoi 7 ani la o firmă de top din SUA, iar de acum va activa la divizia locală a unui gigant în audit și consultanță.

Samira Șerbănescu-Voicescu s-a alăturat echipei PwC România (divizia locală a companiei din Big Four), după o carieră diplomatică de 10 ani, pe parcursul căreia a lucrat la Ambasada României din Washington, Statele Unite ale Americii, urmată de 7 ani de activitate în domeniul  afacerilor publice.

Ea va ocupa poziția de senior manager în cadrul echipei de consultanță a companiei.

Samira a deținut funcția de director general adjunct al biroului din România al firmei americane de consultanță cs Consulting, unde a condus practica dedicată sectorului energetic și a acordat consultanță în domeniul relațiilor guvernamentale și comunicării strategice unui mare număr de investitori străini – companii nord-americane și europene.

Aceasta a lucrat pe proiecte în care a interacționat cu instituțiile din sectorul guvernamental, corpul diplomatic acreditat la București, mediul de afaceri local și alte entități relevante pentru afacerile clienților din portofoliu.

„La PwC folosim expertiza consultanților noștri pentru a contribui la rezolvarea unor probleme importante pentru sectorul public. Spre exemplu, echipa noastră a fost implicată în mai multe proiecte prin care autoritățile locale au putut să-și eficientizeze activitatea, economisind în acest fel fonduri care s-au întors la cetățeni, sub formă de investiții și servicii publice mai bune”, a declarat Ionuț Simion, country managing partner, PwC România.

„Experiența diplomatică și de afaceri publice a Samirei va ajuta la consolidarea echipei noastre dedicată sectorului public și ne va da posibilitatea să valorificăm experiența ei bogată acumulată pentru a ajuta instituțiile publice și companiile de stat să gestioneze proiecte complexe și cu o importanță deosebită pentru viitorul țării noastre”, a mai spous Simion.

„Sper că proiectele pe care le voi derula alături de colegii mei să aducă valoarea adăugată de care clienții noștri au nevoie, cu impact relevant pentru activitatea acestora și imaginea României, evidențiind, totodată, standardele profesionale înalte ale PwC și calitatea desăvârșită a serviciilor pe care le oferim”, spune Samira Șerbănescu-Voicescu, senior manager, PwC România.

Ea a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și are un masterat în limba arabă. Vorbește fluent patru limbi străine și a efectuat specializări externe în domeniul consultanței în afaceri și relațiilor internaționale.

Rețeaua de firme PwC, prezentă în 158 de țări cu mai mult de 236.000 de specialiști, oferă servicii de audit, consultanță fiscală și consultanță pentru afaceri.

PwC face parte din grupul Big Four al celor mai puternice companii de consultanță financiară din lume, alături de Deloitte, EY și KPMG.

Articolul precedentBancherii din România dorm liniştiţi pe „puşculiţa” statului
Articolul următorBMW, obligată să recheme 300.000 de mașini în service, după un accident mortal

Comments are closed.