Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a anunţat că Parlamentul European a votat, joi, Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat de Rusia, cu largă majoritate de voturi. 

”Succes uriaş în Parlamentul European! Rezoluţia privind restituirea Tezaurului României sechestrat de Rusia a fost votată cu largă majoritate de voturi”, a afirmat Eugen Tomac.
 
În context, liderul PMP a precizat că ”Rezoluţia pe care a iniţiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal”.
 
”Este o chestiune de demnitate naţională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puţin decât restituirea celor 91,5 tone de aur şi a întregului Tezaur cultural. Le mulţumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare şi susţinere. A însemnat mult. Mulţumesc, bineînţeles, Băncii Naţionale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluţie a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României”, a arătat europarlamentarul.
 
”Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaştere şi sprijin european ferm. După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România şi împreună vom aduce Tezaurul României acasă. Important este să nu renunţăm!”, a mai spus Tomac. 

Citește și Băsescu, despre tezaurul României de la Moscova: „Va fi returnat când în Rusia va fi democrație”

Articolul precedentSalariul mediu net a scăzut, în România, în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023
Articolul următorS-a câștigat premiul de aproape 6 milioane de euro la Joker

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau