Guvernul a majorat de la 900 lei la 2.250 lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează șomeri, tineri absolvenți sau persoane cu handicap

Și cuantumul primei de activare acordate şomerilor care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj va creşte de la 500 de lei la 1.000 de lei, a anunţat joi premierul Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

“Continuăm măsurile pentru reducerea deficitului de forţă de muncă prin majorarea cuantumului subvenţiilor acordate angajatorilor. Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care sprijinim angajatorii care încadrează în muncă şomeri şi persoane din grupuri vulnerabile, precum şi pe cei care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu. Majorăm de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenţia acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, şomeri cu vârste de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, şomeri care sunt unici susţinători ai familiilor monoparentale sau persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare şi care îşi găsesc cu greu de muncă”, a declarat joi premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, a mai precizat premierul, va fi mărită şi prima de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, de la 500 de lei la 1.000 de lei.

Articolul precedentANAF se execută, silit de Dragnea: Recuperează chiriile încasate de Iohannis pe casa pierdută în instanță
Articolul următorMinisterul Finanţelor a împrumutat 503,4 milioane de lei de la bănci

Comments are closed.