Restricțiile din perioada pandemiei au făcut ca românii să-și modifice preferințele legate de destinațiile de călătorie. La începutul anului, Thailanda, populară în anii precedenți, a cedat locul fruntaș în clasamentul destinațiilor exotice insulei tanzaniene Zanzibar, potrivit unui sondaj realizat de o agenție de turism.

Comparativ cu ianuarie 2020, numărul de căutări pentru destinații exotice, inclusiv Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Republica Dominicană și Insulele Canare, a crescut în serviciile Grupului eSky.

Numărul căutărilor de oferte de călătorie către Zanzibar a crescut cu 280% față de ianuarie 2020.

Insulele Canare, cum ar fi Tenerife sunt, de asemenea, foarte populare. În căutarea unei evadări de la vremea rea ​​din România și din agitația știrilor despre pandemie, călătorii se îndreaptă spre insulele spaniole în căutarea soarelui și a căldurii. Românii merg din ce în ce mai mult pe insule pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a lucra de la distanță și, în același timp, se bucură de priveliști frumoase, ce nu lipsesc în Insulele Canare.

Experții subliniază că pandemia a început o nouă tendință în călătorii – „workation”, ceea ce însemnă că destinațiile nu sunt alese doar pentru odihnă și frelaxare, ci și pentru a oferi posibilități de muncă la disanță, într-un cadru frumos. Acest tip de călătorie nu numai că permite o schimbare de peisaj, ci și o pauză de la stimulii excesivi care ne însoțesc zilnic.

Mai întâi verificăm, apoi zburăm

Căutarea românilor începe cu verificarea restricțiilor din țara de destinație. Compatrioții aleg de obicei țările în care nu sunt necesare teste sau carantină la sosire. Lista țărilor care nu au restricții pentru români include Tanzania, Mexicul și Republica Dominicană.

Un certificat negativ de testare COVID-19 nu este, de asemenea, un obstacol pentru români. Țările ce necesită doar un test negativ includ Kenya, Emiratele Arabe Unite (călătorii în Dubai sau Abu Dhabi) și Insulele Canare.

Prețurile zborurilor către țările calde sunt mult mai ieftine

Ca urmare a interesului crescut pentru călătoriile în colțurile exotice ale lumii, multe companii aeriene au ieftinit biletele pentru aceste destinații. De exemplu, zbor dus/întors București – Punta Cana din Republica Dominicana, se poate cumpăra pentru aproximativ 665 de EUR. Pe de altă parte, pachetele de vacanță Zbor + Hotel (7 nopți/o persoană) către Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite încep de la 194 EUR – mai ieftin decât în ​​ianuarie 2020.

Pe lângă aceste zboruri, puteți găsi oferte excepționale către Tanzania. Zborurile dus-întors + 14 nopți de cazare către Zanzibar din București au în prezent un preț începând de la 806 EUR.

Și biletele către Insulele Canare și Baleare au scăzut semnificativ. Zborurile către Tenerife pot fi găsite pentru aproximativ 240 de euro dus-întors.

Un alt avantaj al călătoriilor în lunile următoare ce merită remarcat este acela că, în situația căutării unui preț scăzut, până acum, trebuia să ne gândim la durate lungi de călătorie și la mai multe zboruri de legătură.

În prezent, un preț mic merge mână în mână cu timpul convenabil de călătorie – acum este ușor de găsit zboruri cu o escală de 17 ore, în loc de 30 pentru zborurile cu mai multe escale.

eSky este una dintre agențiile online de turism de top din Români, parte a grupului cu aceleși nume, cu sediul central în Polonia.

 

 

Articolul precedentStarea țării rămâne dramatică. Nori negri pentru România.
Articolul următorRomânii au investit aproape un miliard de lei în prima emisiune de titluri Tezaur din 2021