Unul din doi angajaţi români recunoaște că gândurile neîncetate despre pandemia Covid-19 i-au afectat starea psihică, iar alți aproape 24% afirmă că au fost chiar foarte afectați, arată rezultatele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online. În consecință, tot mai multe companii iau în calcul să le ofere angajaților servicii de life & business coaching, consiliere sau psihoterapie, ca beneficiu extra salarial.

„Impunerea măsurilor stricte, dar necesare, de prevenire a răspândirii noului coronavirus au reprezentat şi încă sunt un factor major de stres pentru 35% dintre respondenţi, dar mulţi dintre angajaţi au trecut şi prin depresie (14%) sau stări de panică (13%).
Nevoiţi să lucreze de acasă o perioadă mai lungă de timp, mai bine de 42% dintre intervievaţi au perceput sarcinile de serviciu extrem de stresante şi dificile în această perioadă, în timp ce pentru 28% activitatea s-a desfăşurat normal, fără să se fi simţit presaţi sau stresaţi mai mult decât în condiţii obişnuite de lucru”, arată sondajul BestJobs.ro.

Potrivit sursei citate, pentru a-şi păstra o stare mentală bună, 32% dintre respondenţii la sondajul BestJobs spun că s-au odihnit şi s-au relaxat mai mult, 25% au făcut plimbări lungi în aer liber, alţi aproape 17% au făcut diverse activităţi împreună cu cei dragi, în timp ce 12% au făcut efort fizic mare, care i-a ajutat să rămână pozitivi şi să nu se lase cuprinşi de îngrijorare.

17% dintre cei care s-au confruntat cu astfel de probleme au apelat chiar și la ajutorul unui specialist pentru a-şi menţine sănătatea psihică, iar alţi 9% au declarat că au de gând să apeleze la o astfel de soluție.

„Întrebaţi şi ce i-a împiedicat să apeleze la serviciile unui consilier/terapeut până acum, 43,7% dintre respondenţi au invocat lipsa timpului şi/sau a banilor, iar 7,6% admit că au o reţinere”, arată datele sondajului.

În acest sens, tot mai multe companii iau în calcul soluţii prin care să ofere angajaţilor servicii de life & business coaching, consiliere sau psihoterapie, ca beneficiu extra salarial.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2020, pe un eşantion de 1.263 de utilizatori de internet. BJ este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Articolul precedentINS a revizuit la 11,9% contracția PIB în al doilea trimestru. Cîțu: Sunt date bune, care confirmă revenirea
Articolul următorÎncep lucrările la o porțiune din segmentul de nord al Autostrăzii de centură a Bucureștiului