Mai mult de jumătate dintre români își fac griji, când vine vorba de locuință în are trăiesc, din cauza scumpirii energiei electrice, precum și de plata întreținerii și a unor reparații casnice. Pe de altă parte, șase din zece români sunt mulţumiţi de locuinţele în care trăiesc, arată un studiu naţional publicat marţi.

În ceea ce priveşte ponderea celor care sunt mulţumiţi de spaţiul în care locuiesc, se observă un procent uşor mai ridicat în rândul respondenţilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (71%), a celor cu vârsta peste 55 de ani (67%) şi a celor care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construcţie a unei case (66%), potrivit studiului naţional Reveal Marketing Research.

La polul opus, cu doar 9% din total, se află respondenţii care se declară nemulţumiţi de locuinţele în care trăiesc, în special persoanele cu vârste între 45 şi 54 de ani (12%).

Pe lista principalelor riscuri care îi îngrijorează pe români se află costurile de reparaţii (55%), factura la curent electric (54%) şi costurile de întreţinere (54%).

Studiul a fost realizat pe baza metodei de colectare tip CAWI (computer assisted web interview). Datele au fost colectate pe un eşantion de 820 de persoane din mediul urban şi rural, iar marja de eroare este de +/-3%, în timp ce nivelul de încredere se situează la 95%. Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Articolul precedentÎmprumuturile Guvernului au ajuns, în prima jumătate a anului, la peste 56 de miliarde de lei – Cât îi costă pe români datoria țării
Articolul următorPatronatele din turism despre lipsa angajaților de pe Litoral: „Este cea mai mare criză a forţei de muncă de după Revoluţie”