După recordul de vânzări înregistrat anul trecut, Black Friday 2020 se anunță a fi o sărbătoare a shopping-ului marcată de austeritate, deoarece pandemia de COVID-19 a influențat semnificativ obiceiurile de consum – arată o analiză Frames.

Românii nu mai cumpără atât de multe haine, produse cosmetice și accesorii, în mod uzual vedetele precedentelor ediții de Black Friday, ci se vor concentra pe bunurile de strictă necesitate care au legătură cu munca și traiul de acasă.

Punctul culminant al evenimentului din acest an va fi pe 13 noiembrie, ziua în care cei mai mulți mari comercianți vor organiza campanii speciale de reduceri de prețuri, iar estimările companiei de consultanță Frames indică o reducere a vânzărilor cu cel puțin 20% față de anul trecut, scădere influențată și de sentimentul de incertitudine privind viitorul.

Potrivit analizei, vânzările totale de Black Friday vor ajunge la aproximativ 240 de milioane de euro, cu aproape 10 milioane mai puțin decât anul trecut. Dacă în 2019, valoarea medie a coșului de cumpărături, în online, a fost de 484 de lei, experții estimează că în acest an aceasta va coborî sub nivelul de 450 de lei.

Black Friday 2020 va fi în esență un eveniment concentrat pe ofertele online – consideră autorii analizei.

2019 a adus cel mai spectaculos eveniment de Black Friday din România. eMAG, unul dintre actorii principali din această campanie a raportat un record de peste 10,8 de milioane de vizite și produse comandate în valoare de peste 499 de milioane de lei (100 mil.euro). Rezultate spectaculoase au înregistrat, printre altele, și FashionDays, Altex/Media Galaxy și Flanco.

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban: Guvernul are în plan noi investiții pentru securitatea energetică a României
Articolul următorAPIA va începe plățite pentru toate măsurile de sprijin promise în pandemie începând cu 25 noiembrie