Cifre deloc încurajatoare pentru industria aeronautică din România. Numărul zborurilor întârziate pe aeroporturile din România, în primul trimestru din 2019, este cu aproape 70% mai mare decât în 2015, arată o analiză AirHelp, cea mai mare companie la nivel mondial specializată în drepturile pasagerilor.

Potrivit datelor prezentate, în perioada ianuarie-martie 2019, numărul zborurilor anulate sau întârziate a fost cu peste 3.000 mai mare faţă de perioada similară din 2015.

Pasagerii a peste 210 zboruri pot beneficia de compensaţii din partea companiilor aeriene, deoarece cursele au fost fie anulate, fie au ajuns la destinaţie cu mai mult de trei ore întârziere, fără a fi vorba de factori accidentali neimputabili sau cazuri de forţă majoră.

În aceste condiţii, numărul pasagerilor eligibili pentru compensaţii este aproape dublu faţă de perioada de referinţă din urmă cu patru ani: 20.300 de pasageri afectaţi în trimestrul I din 2019, faţă de 10.600 în aceeaşi perioadă din 2015.

În aceste condiţii, rata punctualităţii curselor aeriene a scăzut de la 78,5% la 71,7%. De remarcat faptul că România nu este un caz atipic, la nivelul întregii Europe manifestându-se acelaşi fenomen, pe fondul creşterii semnificative a numărul de pasageri, fără o dezvoltare similară a companiilor.

Articolul precedentRomânii și bulgarii, cei mai ieftini mucitori din UE
Articolul următorInvestitorii străini, veste proastă pentru Guvernul României